Участь у конкурсі читців

2024-03-15

/Files/images/Демченко 15.03.20024.jpg
9 березня 2024 року знову звідусіль линули думи геніального українського письменника, художника, мислителя і громадського діяча Тараса Шевченка, чий 210-й день народження відзначали Україна та світ. Його влучні та пронизливі рядки, слова про волю та шлях українців до свободи видаються на часі як ніколи раніше.
А 12 березня у залі Центральної міської дитячої бібліотеки до постаті Великого Кобзаря зверталися учні 12 освітніх закладів міста, вшановуючи його творчість, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
У літературному конкурсі під назвою "Безсмертне слово Кобзаря" взяла участь і Аліса Яськова, учениця 7-А класу нашої гімназії, з поезією «Думи мої, думи мої…»
До конкурсу школярка готувалася майже 2 місяці, адже твір обрала непростий. Відпрацьовувала разом із Орловською О.В., вчителем української мови і літератури, інтонаційні малюнки, дикцію, логічні наголоси…
І праця віддячила миттю емоційної насолоди: декламуючи зі сцени, збуджувати уяву слухача, впливати на нього своїми вольовими імпульсами, власним виразником думок і почуттів - голосом.
Пишаємося, що теперішня українська молодь, яку відділяє від автора понад два століття, здатна глибоко осмислювати, аналізувати і відтворювати безсмертні ідеї Т.Г.Шевченка.
Класний керівник О. Демченко
Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi